Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Αρχίζει η εκχώρηση της Ελληνικής Θράκης στην Τουρκία !

Η χώρα μας σύντομα θα βρεθεί με Τούρκους Δημάρχους στην Θράκη. Υπάρχει ήδη σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο του σταδιακού αφελληνισμού και της πλήρους παραχώρησης της περιοχής στους Τούρκους μέσα σε λίγα χρόνια !

Καλλικράτης:
Ήπιος, συναινετικός και… νόμιμος ο εκτουρκισμός της Θράκης! Σχέδιο της Άγκυρας να εμφανίσει ύπαρξη τουρκικού έθνους στην Ελληνική Θράκη .Απαραίτητη η άμεση επιβολή απαγόρευσης μεταδημοτεύσεων στην Θράκη.Γιατί κανείς υπουργός της σημερινής κυβέρνησης δεν ομιλεί για την Θράκη μας;
Τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο σκοτεινό παρασκήνιο για το παρόν και το μέλλον της Θράκης ;

Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να χαρακτηριστούν από την συμμετοχή ΟΛΩΝ, για να μην εμφανιστούν δυσάρεστα αποτελέσματα ακόμη και σε δήμους που δεν δείχνουν να έχουν «πρόβλημα». Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Καλλικράτη. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν «μελέτησε» την εφαρμογή του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη στην περιοχή της Θράκης. Μία ευαίσθητη περιοχή της χώρας, η οποία χρήζει ειδικής μέριμνας, αφού λάθη δεκαετιών, σοβαρές παραλείψεις, αλλά και «περίεργες» πολιτικές τοποθετήσεις από την Αθήνα αλλά και από αστείους και φοβικούς τοπικούς πολιτικάντηδες, έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό απολύτως κατάλληλο για δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Είναι γνωστό πως η Άγκυρα «ορέγεται» την Θράκη. Βέβαια, γνωστό είναι πως δεν μπορεί να «βάλει πόδι» για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως λόγω της ισχυρής Ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στον ποταμό Έβρο. Αυτή όμως ενδέχεται να παρακαμφθεί. Σύμφωνα με νεώτερες αμυντικές εκτιμήσεις ενδέχεται η Τουρκία να χρησιμοποιήσει ισχυρές αεροναυτικές δυνάμεις και να καταλάβει αιφνιδιαστικά την Λήμνο και από το μεγάλο αεροδρόμιό της να υποστηρίξει αποβατική ενέργεια στον κόλπο του Πόρτο Λάγος του νομού Ξάνθης, που είναι το αδύνατο σημείο της ελληνικής άμυνας, βάθους 60 μόνον χιλιομέτρων. Αυτή θα εκτελεσθεί από τον ναυπηγούμενο, με επείγουσες διαδικασίες, νέο στόλο ΤΑΧΕΩΝ αρματαγωγών. Κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτελέσμα την αποκοπή, σημαντικών σε αριθμό και ισχύ πυρός, μηχανοκινήτων και τεθωρακισμένων ελληνικών μονάδων (ταξιαρχιών) ανατολικά του ποταμού Νέστου !

Τα σχέδια της Τουρκίας είναι από πολύ καιρό γνωστά και είναι σταθερά προσανατολισμένα στην Κοσσοβοποίηση ή στην «γκριζοποίηση» της Ελληνικής Θράκης, με έμμεση τουρκική συγκυριαρχία. Και στο σημείο αυτό, ακριβώς, η Τουρκία εδέχθη το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε ποτέ να της δώσει η Ελληνική πλευρά. Ο Καλλικράτης, η νέα δομή, η ανακατανομή και το «μοίρασμα» που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό, αφελών προθέσεων τουλάχιστον (1) ενίσχυσε τις επιδιώξεις και τις Τουρκικές φιλοδοξίες, μέσω των οποίων προωθούνται επιλογές « έμπιστων» προσώπων, που έχουν ήδη «δοκιμαστεί» επιτυχώς από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Νομός Ροδόπης
Στο νομό Ροδόπης, με βάση το εθνοκτόνο σχέδιο Καλλικράτης, θα υπάρξουν τέσσερεις (4) Δήμοι, μετά από συγχωνεύσεις Δήμων και Κοινοτήτων (επ ωφελεία των μειονοτικών ). Ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, δείχνει να είναι το μοίρασμα -που καταφέρνει να επιβάλει ο περιβόητος Καλλικράτης- θέτοντας μία ιδιότυπη ισορροπία μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού (να σημειωθεί πως υπάρχουν πλείστες όσες ενστάσεις κυρίως από την πλευρά των Πομάκων μουσουλμάνων που ενοχλούνται από την τοποθέτηση τουρκόφιλων στα «κεφάλια» τους…).

Αναλυτικά:

Δήμος Κομοτηνής: Ο Δήμος Κομοτηνής έχει συνενωθεί με τον Δήμο Αιγείρου και τον Δήμο Σιδηροχωρίου, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό σημαντική ενίσχυση στον χριστιανικό πληθυσμό (η οποία ενίσχυση είναι, πλέον του δέοντος, εις βάρος άλλου δήμου του νομού Ροδόπης. Έτσι επικρατεί μία παράξενη κατάσταση, ακόμη μη σταθεροποιημένη, αφού οι «ισχυροί» χριστιανικοί υποψήφιοι δείχνουν να επιζητούν συμφωνία με εκπροσώπους του μουσουλμανικού στοιχείου (κυρίως μέσα στην πόλη της Κομοτηνής). Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως αυτοί οι μουσουλμάνοι έχουν την στήριξη του Τουρκικού Προξενείου. Έτσι, ενώ ο δήμος της Κομοτηνής θα περάσει σε «χριστιανικά χέρια», ταυτόχρονα θα επηρεάζεται καθοριστικά από τις διαθέσεις του Τούρκου Προξένου και από τις εκάστοτε πιέσεις-απαιτήσεις που θα εγείρει το μουσουλμανικό στοιχείο που θα βρίσκεται στην «πλευρά» του νικητή Δημάρχου, υποκινούμενο καταλλήλως. Στον Δήμο της Κομοτηνής αναμένεται το ποσοστό που θα «κερδίσει» ο συνδυασμός των τουρκοφρόνων, να κυμανθεί περί το 35%, ενώ εάν δεν υπάρξει συμφωνία μερίδας μουσουλμάνων με κάποιον χριστιανικό συνδυασμό δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή νίκη από την πλευρά ενός συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο χριστιανό.

Δήμος Σαππών: Ένας, εν πολλοίς αμφισβητούμενος, δήμος που ευλόγως ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει προς την ανάδειξη χριστιανού Δημάρχου, αφού θα στηριχθεί από τον πρώην Δήμο Μαρωνείας ο οποίος διαθέτει υψηλότατο ποσοστό χριστιανών δημοτών. Η ένωση των δύο δήμων,τηρουμένων των σημερινών ισορροπιών, θα δώσει πιθανώτατα χριστιανό δήμαρχο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το ποσοστό που αναμένεται να συγκεντρώσει η τουρκόφωνη παράταξη θα πλησιάσει και ίσως θα καταφέρει να υπερβεί το 30%. Ποσοστό που όμως ίσως μεταβληθεί υπέρ των μουσουλμάνων, αφού δεν είναι γνωστό το ποσοστό μεταδημοτεύσεων που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα (από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) τόσο στον χριστιανικό όσο και στον μουσουλμανικό πληθυσμό. Οι μετακινήσεις που έχουνε γίνει είναι άγνωστες, οπότε -δεδομένου του συγκεντρωτισμού της μουσουλμανικής παράταξης- ίσως θα πρέπει να υπάρξει κάποια συναίνεση στις παρατάξεις των χριστιανών υποψηφίων.

Δήμος Αρριανών: Ο δήμος αυτός ουσιαστικά έχει παραδοθεί (αμαχητί) από τον Καλλικράτη (των Ραγκούση και Παπανδρέου) στον τουρκόφρονο συνδυασμό. Υπάρχουν σημαντικά παράπονα από την πλευρά Πομάκων μουσουλμάνων, οι οποίοι ωθούνται ακόμη και στην μεταδημότευση στις Σάππες, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να «προσκυνούν» τουρκόφρονα δήμαρχο . Αναμένεται η επικράτηση του συνδυασμού τουρκοφρόνων, που θα κερδίσει την εκλογική μάχη, να ξεπεράσει το ποσοστό του 60%, μεταβάλλοντας έτσι την περιοχή της ανατολικής ορεινής Ροδόπης σε καθαρό «θύλακα» του Προξενείου και της Άγκυρας !

Δήμος Ιάσμου: Εξαιορετικό και εθνικά κρίσιμο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Δήμος Ιάσμου, αφού αποτελεί και το ξεκάθαρο «χάρισμα-δώρο» του Καλλικράτη στο Τουρκικό Προξενείο. Κι αυτό, επειδή ενώ θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται κάποια χωριά (Αίγειρος-Παλλάδιο-Γλυκονέρι-Καλλίστη) με σχεδόν αποκλειστικά χριστιανούς κατοίκους, αυτά μεταφέρθηκαν στον Δήμο Κομοτηνής, παραδίδοντας έτσι τον (μέχρι σήμερα) χριστιανικό Δήμο Ιάσμου στα χέρια του όποιου τουρκόφρονα υποψηφίου ορίσει ο Τούρκος Πρόξενος. Στον Δήμο Ιάσμου έχουν «συγχωνευθεί» ο Δήμος Σώστη (με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων) και η κοινότητα Αμαξάδων (άντρο του Τουρκικού Προξενείου στην δυτική πλευρά του νομού Ροδόπης.

Η νίκη του τουρκόφρονα υποψηφίου στον συγκεκριμένο Δήμο μπορεί να εγγίσει ακόμη και το ποσοστό του 70%, δημιουργώντας έναν ακόμη ξεκάθαρο «θύλακα» τουρκοφρόνων, όπου το Προξενείο θα έχει τον πρώτο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, η αναφορά σε όλους τους Δήμους του νομού Ροδόπης έγινε γιά τουρκόφρονες υποψηφίους, αφού οι τελευταίες πληροφορίες από τα διάφορα «τουρκο-πανηγύρια» είναι σαφείς, δίνοντας εντολές γιά συσπείρωση των μουσουλμάνων σε ανθρώπους που θα πάρουν το «χρίσμα» του Τούρκου Προξένου. Οι μουσουλμανικοί συνδυασμοί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, γεγονός που αποδίδεται στις σημαντικές διεργασίες οι οποίες γίνονται αυτή τη στιγμή στους μουσουλμάνους (μέχρι και το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Ντεντέ έχει ακουστεί ως υποψηφίου Δημάρχου…!). Πάντως, συζητείται έντονα και η εμφάνιση συνδυασμών από την πλευρά του τουρκο-εθνικιστικού κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ. Τέλος, (για το νομό Ροδόπης) δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η «τάση» των τουρκόφωνων εφημερίδων να ζητάνε την ανάδειξη νέων ανθρώπων, που θα είναι άφθαρτοι και «πιστοί στον αγώνα»…! Αποτελεί, κεφαλαιώδους σημασίας, «λάθος» του Καλλικράτη, η «διαγραφή» του Πομακικού πληθυσμού, ο οποίος τοποθετείται (πολύ έξυπνα) μέσα σε τουρκόφωνους πληθυσμούς, στερώντας του τη δυνατότητα (ενώ κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν) να τονίσει την ύπαρξη των Πομάκων δημιουργώντας έναν Δήμο γι αυτούς (όχι επιπλέον από τους ήδη υπάρχοντες) αντί να τους τον στερήσει, όπως γίνεται τώρα…!!

Νομός Ξάνθης Στο νομό Ξάνθης, το κατασκεύασμα της τοπικής αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης», έφερε μεγάλες αλλαγές. Συνενώσεις (αδικαιολόγητες) μεγάλων δήμων, διαχωρισμό της ορεινής περιοχής που κατοικούν Πομάκοι και πολύ επικίνδυνες καταστάσεις που θα εξαρτηθούν (και πάλι) από μεταδημοτεύσεις ή «πιέσεις» του Τουρκικού Προξενείου. Κατ’ αρχήν, οι δήμοι έχουν μειωθεί, και από πέντε (5) έγιναν τέσσερις (4)! Το γιατί, το γνωρίζει μόνο ο ανεκδιήγητος υπουργός Εσωτερικών και , φυσικά το Τουρκικό Προξενείο !

Δήμος Ξάνθης: Συνενώθη με τον ορεινό δήμο Σταυρούπολης. Τελείως αναιτιολόγητα; Όχι φυσικά. Το κυβερνών κόμμα ελπίζει πως θα μπορέσει να μικρύνει την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Η περίπτωση ανόδου των μουσουλμάνων είναι μηδενική. Ο νικητής των δημοτικών εκλογών αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό που θα κυμαίνεται γύρω στο 55%. Από το σημείο αυτό και μετά, τίποτε…

Δήμος Μύκης: Καθαρά μουσουλμανικός, με πομάκους κατοίκους. Καταλαμβάνει την ορεινή βόρεια και βορειο-ανατολική περιοχή του νομού. Ουσιαστικά παραδίνεται στο Τουρκικό Προξενείο, αφού είναι γνωστό πως τα τρία μεγάλα κέντρα τουρκοφρόνων (Μύκη, Εχίνος, Κένταυρος) του νομού Ξάνθης κυριαρχούν ποικιλλοτρόπως (κυρίως μέσα από την θρησκευτική τρομοκρατία, και μέσω των απειλών απώλειας εργασίας αφού οι «εργολάβοι» οικοδομών κατοικούν κάτω από τη στέγη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής) στους Πομάκους. Εάν ο συγκεκριμένος Δήμος χωριζόταν και ένα μέρος του πήγαινε στο Δήμο Ξάνθης, ενώ το υπόλοιπο μέρος του δημιουργούσε έναν Δήμο με την Σταυρούπολη (αμιγώς χριστιανική περιοχή), ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Τώρα δημιουργείται μία γκετοποιημένη περιοχή, θύλακας τουκοφρόνων, ΑΠΟΛΥΤΑ ελεγχόμενη από την Τουρκία! Δυστυχώς, το παρελθόν της περιοχής δεν έχει διδάξει τίποτε στους σύγχρονους αναρμόδιους των Αθηνών, οι οποίοι επαναλαμβάνουν τα λάθη, προσφέροντας νέες ευκαιρίες στην τουρκική επεκτατικότητα. Τα ποσοστά εδώ (αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συνδυασμοί) δεν είναι αντικείμενο έρευνας, αφού το Τουρκικό Προξενείο είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟ στην περιοχή αυτή!!! Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών Ραγκούση, προσωπικά !

Δήμος Αβδήρων: Αυτή είναι η έκπληξη, αφού συγχωνεύθηκε (προφανώς για λόγους οικονομίας) ο Δήμος Βιστωνίδας με τον Δήμο Αβδήρων. Στο σημείο αυτό ίσως να χρειαστεί προσοχή και ίσως θα έπρεπε να ελεγχθούν οι μεταδημοτεύσεις τουρκοφρόνων που μετακινήθηκαν από τα ορεινά και κατοικούν πλέον σε χωριά της περιοχής, αφού το προξενείο φρόντισε να τους δώσει (μέσω της Ziraat Bank) τα κατάλληλα ποσά για αγορά γης και ανέγερσης κατοικίας. Αν και δεν αναμένεται κάποια έκπληξη, θα σημειωθεί εκλογική άνοδος στα ποσοστά του «τουρκόφωνου» πληθυσμού.
Τα πιο πάνω στοιχεία μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης στα διάφορα διεθνή fora, όπου σπεύδουν οι διάφοροι παράνομοι σύλλογοι επιστημόνων για να αναφέρουν καταπατήσεις της Ελλάδας εις βάρος των «τούρκων» της Ελληνικής Θράκης. Η «συγχώνευση» της αμιγώς μουσουλμανικής κοινότητας Σελέρου θα μεγιστοποιήσει τα ποσοστά των μουσουλμάνων. Εάν δεν υπάρξει σημαντικός αριθμός μεταδημοτεύσεων από πλευράς χριστιανών, υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας προβλήματος. Το κυβερνών κόμμα ευελπιστεί να κερδίσει τον Δήμο, με τον κύριο Τσολακίδη, ο οποίος πρόσφατα είχε πάει στην Τουρκία για να παρακολουθήσει μία γιορτή των «Τούρκων της Θράκης»… Είναι η χαρακτηριστική περίπτωση αναζήτησης ψήφου που έχει χαρακτηριστεί από τον τοπικό Τύπο «τουρκοτσολιαδισμός»… Τα ποσοστά νίκης αναμένονται γύρω στο 55%, ενώ εάν υπάρξει η αναμενόμενη συσπείρωση των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων, δεν αποκλείεται να δούμε ένα 20% να «ξεπετιέται», κυριολεκτικά από το πουθενά.

Δήμος Τοπείρου: Ένας ακόμη δήμος , που το κυβερνών κόμμα ελπίζει να θριαμβεύσει. Άλλωστε επί σειρά εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης εκλέγεται ο ίδιος υποψήφιος. Όμως, στον δήμο αυτόν παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα (το ίδιο συμβαίνει και στον δήμο Αβδήρων) από αυτοκίνητα που επισκέπτονται μουσουλμάνους της περιοχής. Τα αυτοκίνητα είναι από την ορεινή περιοχή και οι οδηγοί τους πραγματοποιούν επισκέψεις αβροφροσύνης (στα πλαίσια θρησκευτικής αλληλεγγύης λόγω Μπαϊράμ). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για επισκέψεις άσκησης πίεσης ή εξαγοράς ψήφων, αφού οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής είναι αθιγγανικής καταγωγής που όμως έχουν επηρεαστεί αρκετά από τους τουρκόφρονες. Έκπληξη στο αποτέλεσμα; Αν και η «ιστορία» μας λέει πως αποκλείεται, η κινητικότητα των τουρκοφρόνων (που δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκλογικές περιόδους) μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί. Τα ποσοστά του νικητή δημάρχου, αναμένονται γύρω στο 55%.

Η σιωπή της κυβέρνησης για την Θράκη.
Αξιοπερίεργη είναι η στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που επί μήνες έχει αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για την Θράκη! Σε πολλούς θυμίζει τις αποστάσεις που κρατάει ο ένοχος από τον τόπο του εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που, ίσως, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Είναι γεγονός, πάντως, πως οι εκλογικοί φωστήρες του ΠΑΣΟΚ ευελπιστούν σε μία καλή «επίδοση» λόγω Καλλικράτη. Το ζητούμενο είναι, όμως, πόσο θα κοστίσει στην ελληνικότητα της ευρύτερης περιοχής μία καλή «επίδοση» στα εκλογικά αποτελέσματα.
Μήπως το διακύβευμα είναι τελικά πολύ σπουδαιότερο από το αποτέλεσμα;
Μήπως η Θράκη κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα από όσα θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και ο κ.Ραγκούσης ;
Μήπως 3 ή 4 τουρκόφρονες δήμοι σε Ροδόπη και Ξάνθη, σταθούν αφορμή για να τεθεί ζήτημα «ειδικού καθεστώτος» από τους καλώς εκπαιδευμένους πρακτορίσκους της Άγκυρας;
Αντέχει ο Ελληνισμός μία, de facto, αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη ;
Και αν όχι, έχει συνυπολογίσει ο κύριος Ραγκούσης και ο κύριος Παπανδρέου τι ακριβώς θα σήμαινε για την Ελλάδα ένα πιθανό αίτημα δημιουργίας «Ανεξάρτητης Μουσουλμανικής Αρχής» στην περιοχή ; Ή μήπως καθόλου δεν τους απασχολεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ;

Τι πρέπει να γίνει;
Ποιά μπορεί να είναι η Ελληνική αντίδραση στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας για την Κοσσοβοποίηση της Θράκης; Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες για να μην μετατραπεί σε γκρίζα περιοχή ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας;

Η απάντηση είναι μία και μόνη.
Οι Έλληνες χριστιανοί πρέπει να απαντήσουν με ΚΑΘΟΛΙΚΗ συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να περάσουν το μήνυμα στην Άγκυρα και στους εγχώριους πράκτορές της σε όλα τα επίπεδα , πως στην Ελληνική Θράκη τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Έλληνες κάτοικοί της και όχι η Αθήνα και το κυβερνών κόμμα με τις όποιες μεθοδεύσεις των. Από αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να λείψει ούτε ένας χριστιανός ψηφοφόρος. Σε αυτές τις εκλογές η Θράκη καθορίζει το μέλλον της. Οι κάτοικοί της είναι μόνοι απέναντι στην Τουρκία και καλούνται ως σύγχρονοι ακρίτες να αποδείξουν πως ξέρουν να προφυλάξουν την Πατρίδα μας από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της Άγκυρας και την προκλητικά ανίκανη , αδύνατη και αδιάφορη (;) κυβέρνησή της.

Δυσφορία των Πομάκων για τον παραγκωνισμό τους από την κυβέρνηση και τον Καλλικράτη. Σχετικό δημοσίευμα της Πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» (αρ. φύλλου 43, Ιούλιος 2010) όχι μόνο ενισχύει την άποψή μας, αλλά δυστυχώς αποδεικνύει πως η Θράκη λίαν συντόμως θα αποτελεί γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα…

Τουρκοκαλλικράτης!
Οι τουρκοφοβικές και ανίκανες Ελληνικές κυβερνήσεις, όταν σχεδιάζουν για τη Θράκη, οι μόνοι με τους οποίους δεν «διαβουλεύονται» είναι οι Πομάκοι. Πάντα απευθύνονται μονοπωλιακά στους γνωστούς εκπροσώπους της Άγκυρας εν Ελλάδι, τόσο κρυφά όσο και φανερά. Έτσι βλέπουμε ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον περίφημο «Καλλικράτη» που αφορά τη συνένωση των Δήμων και Κοινοτήτων, στο νομό Ροδόπης, δεν τέθηκε κανένα κριτήριο για το τι πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των Πομάκων. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Ζαγάλισα», η πλειοψηφία είναι δυσαρεστημένη με τον σχεδιασμό της υπαγωγής των δύο Πομακικών κοινοτήτων της Οργάνης και του Κέχρου στο νέο γιγαντωμένο –πληθυσμιακά και εδαφικά- τουρκόφωνο δήμο Αρριανών (με έδρα την Φιλλύρα). Οι Πομάκοι κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της ορεινής Ροδόπης θα ήθελαν έναν πομακικό δήμο αποτελούμενο από τα χωριά της κοινότητας Οργάνης, της κοινότητας Κέχρου, την Εσοχή και την Ραγάδα. «Τι δουλειά έχουμε εμείς με τους τουρκόφωνους;» αναρωτιούνται Πομάκοι από τη Σμιγάδα, ενώ κάποιοι από την κοινότητα Κέχρου, σκέφτονται να κάνουν μεταδημότευση στις Σάππες για να μην έχουν σχέση με τους τουρκόφρονες των πεδινών και το νέο Δήμο Αρριανών όπου υποχρεωτικά θα ενταχθούν…!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ βέβαια είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο, αφού οι δύο Πομακικές κοινότητες θα χάσουν την διοικητική και πολιτισμική τους αυτοτέλεια και θα ενταχθούν στην πλημμυρίδα των τουρκοφρόνων. Κάποιοι κάτοικοι σχολίασαν θετικά τη δήλωση του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη: «…αξίζει να σημειώσουμε ότι και στον προβλεπόμενο δήμο Αρριανών, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν ούτε τα πολιτισμικά αλλά ούτε και τα αναπτυξιακά κριτήρια που σχετίζονται με τη μορφολογία της περιοχής κι έτσι οι Πομακικές ορεινές κοινότητες του Κέχρου και της Οργάνης υπάγονται στο νεοσύστατο δήμο Αρριανών που κατοικείται κυρίως από τουρκογενείς μουσουλμάνους» (εφημ. «Χρόνος», Κομοτηνή, 28.5.2010).Κι εμείς σχολιάζουμε θετικά την δήλωση, με την εξής έντονη επιφύλαξη: Καλό θα είναι, τέτοιες δηλώσεις για τους Πομάκους να γίνονται από υπουργούς και βουλευτές όταν είναι στην κυβέρνηση και έχουν επιρροή. Τότε, αποκτούν και ουσία, έχουν νόημα και φέρνουν αποτελέσματα. Αλλιώς, εντάσσονται σε επικοινωνιακές πολιτικές και διατυπώνονται εκ του ασφαλούς. Είναι σαν να δίνουμε ευχές μπαϊραμντάν σονρά (μετά το πέρας του μπαϊραμιού…). Ας θυμηθούμε και τις περυσινές δηλώσεις για τους Πομάκους του Απόστολου Κακλαμάνη (όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση). Σήμερα, τσιμουδιά ο κύριος Κακλαμάνης… τσιμουδιά…!

Μιχάλης Σ. Βάρδας

3 σχόλια:

 1. Πρέπει να κουραστηκες πάρα πολύ γιά να γράψεις
  τόσα πολλά . Η ανάλυσή σου συμπληρώνει προηγού
  μενη σχετική με τον γνωστό μας Γιαννακίδη και
  είναι εύστοχες οι επισημάνσεις σας γιά το παρόν
  της περιοχής μας αλλά και το foreseeable future
  που προβλέπεται σκοτεινό, πολύ σκοτεινό...

  Δήμητρα, ΔΠΘ Ξάνθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Giati den anaferete tipota gia tin ypopsifiotita
  tis Moustafaoglou ? Sas diefyge to gegonos oti
  ayti katebainei ypopsifia epikefalis meionotikou
  sindiasmou stin komotini ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας ευχαριστώ γιά το μήνυμά σας.
  Παρακαλώ, δείτε προηγούμενη δημοσίευσή μου
  και video σχετικά με το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή