Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

H πρόσφατη ισλαμική επιδρομή στο Παρίσι και τα αναγκαία πρώτα πολιτικά συμπεράσματα για την Ελλάδα. (Πρώτη Δημοσίευση : 8 Ιανουαρίου 2015)


Προσπαθώντας κάποιος να ερμηνεύσει πολιτικά και αντικειμενικά την ισλαμική σφαγή στο Παρίσι , πρέπει να διερωτηθεί "ποιούς ωφελεί η σφαγή αυτή ,την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ; (Lenin) ".
Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μία καθαυτό τρομοκρατική επίθεση που παραπέμπει σε σκοτεινές επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών , με στόχο την αποσταθεροποίηση κυβερνήσεων και κρατών !

Τώρα έχει την δυνατότητα , ίσως και την αδήριτη υποχρέωση, η γαλλική κυβέρνηση να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών της από τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα της χώρας , εν όψει ενός «εχθρού» που ουσιαστικά τα υποκαθιστά , και , της επιβάλει να ψηφίσει επειγόντως ειδικούς νόμους και να λάβει έκτακτα μέτρα που δεν θα αφορούν μόνον τους μωαμεθανούς μετανάστες ή λαθρομετανάστες , αλλά το σύνολον των γάλλων πολιτών !

Όχι τυχαία, κατά την γνώμη μας, η τρομοκρατική επίθεση ακολούθησε αμέσως μετά την έκφραση υποστήριξης του γάλλου προέδρου Ολάντ προς την Ρωσσία , ζητώντας από την δυτική κοινότητα να άρει τις κυρώσεις της κατά της ρωσσικής ομοσπονδίας , διερμηνεύοντας με τον τρόπο αυτόν την γαλλική γεωπολιτική αντίληψη μίας αδύναμης Ευρωπαϊκής Ένωσης , χωρίς σαφή στρατηγική , έρμαια εξωευρωπαϊκών σχεδιασμών.

Σε κάθε περίπτωση , όσοι μπορούμε να σκεπτόμαστε πολιτικά με βάθος κάποιου χρονικού ορίζοντα, καλούμεθα ξανά να συνειδητοποιήσουμε ότι οι λαϊκές μάζες δεν μπορούν να κρίνουν ή κρίνουν λανθασμένα, αυτά δε που κρίνουν ως σωστά , είναι συνήθως ή υποκινούμενα ή μη ελεγχόμενα (Lenin).  Αυτά που συνέβησαν στην Γαλλία προχθές , δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ειδικά σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφαλείας .

Οι μαζικές κατηγορίες των γερμανικών ΜΜΕ κατά της Ελλάδος πρέπει ιδιαίτερα να μας προβληματίσουν διότι ενδέχεται αυτές να χρησιμοποιηθούν με αντίστοιχα παράλληλο τρόπο για την δημιουργία κρίσης με  προπαγανδιστικό πυρήνα την , δήθεν , ευθύνη της  για την γενικευμένη κρίση χρέους της ευρωζώνης  ή/και για την πιθανή χρεωκοπία της , που θα της επιβάλει η Τρόϊκα (αφού αυτή διοικεί ουσιαστικά την Χώρα , πάνω από 4 χρόνια) !

Μια «προβοκάτσια» στην Θράκη με επιλεγμένα «θύματα» από το μουσουλμανικό στοιχείο  και  κάποιο ψυχρό ή θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , λίγο πριν ή λίγο μετά τις εθνικές εκλογές πρέπει να μας εύρουν πολιτικά, ψυχολογικά και στρατιωτικά προετοιμασμένους.

Στις δεινές αυτές περιστάσεις , καλούμεθα  να  κάνουμε  το άλμα  ή την φυγή προς τα εμπρός  , αιρόμενοι  υπεράνω της καθημερινής κομματικής προεκλογικής μιζέριας   και  θέτοντας  σε δημόσια συζήτηση  τα νέα σοβαρά  εθνικά και κοινωνικά δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου