Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

" Not kennt kein Gebot ! " ("Η Ανάγκη δεν γνωρίζει Απαγόρευση !")

Τον Αύγουστο του 1914, με την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Στρατός παρεβίασε την ουδετερότητα του Βελγίου και επετέθη κατά της Γαλλίας μέσω των ελλιπώς οχυρωμένων και φυλασσομένων γαλλοβελγικών συνόρων. Το γεγονός αυτό κατεκρίθη έντονα από την Γερμανική αντιπολίτευση και ο Καγκελλάριος Theobald von Bethmann Hollweg , λαβών τον λόγον στην Γερμανική Εθνοσυνέλευση, είπε τα εξής δραματικά :
"Η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει κατάσταση έσχατης στρατιωτικής ανάγκης . Η ανάγκη δεν γνωρίζει απαγόρευση ! Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Γερμανία θα αποζημιώσει την γείτονα χώρα γιά ό,τι αυτή ήθελε υποστεί από την εκ μέρους μας παραβίαση της ουδετερότητός της ".

Σήμερα (2011) η δική μας Πατρίδα αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της , από την μεθοδευμένη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών εκ της ισλαμικής Ανατολής. Πάνω από 100.000 εξαθλιωμένων Αφγανών, Ιρακινών, Πακιστανών κλπ εισέρχονται κάθε χρόνο
στην Ελλάδα γιά μόνιμη εγκατάσταση και η άρχουσα Πολιτική Τάξη της Χώρας μας , άβουλη, ανήμπορη, αιφνιδιασμένη, χλιαρή , εκλιπαρεί την βοήθεια της FRONTEX , της Ευρωπαϊκής Δύναμης Προστασίας των Συνόρων, και πανηγυρίζει διότι κατά την διάρκεια της ολιγόμηνης παρουσίας της εδώ, εμειώθη η λαθραία μετανάστευση κατά 30% .

Η προφανής και αποδεδειγμένη ανικανότητα του Ελληνικού Κράτους να υπερασπίσει το Ελληνικόν Έθνος, όσον απέμεινε δηλαδή εντός των συνόρων του, συνιστά τον ανησυχητικώτερον οιωνόν γιά το εγγύς μέλλον, συνδυαζομένη μάλιστα και με την προϊούσα υπογεννητικότητα των Ελληνίδων.

Τι πρέπει λοιπόν ή τι μπορεί να γίνει σήμερα ; Θα πρέπει άμεσα η Πατρίδα μας να παραδειγματισθεί από τον Γερμανόν Καγκελλάριον von Hollweg και να καταγγείλει - γιά λόγους ανωτέρας βίας - την Συμφωνία του Δουβλίνου - 2, η οποία μας υποχρεώνει να διατηρούμε κέντρα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων από ξένες χώρες και μας εμποδίζει να τους επανοπροωθούμε στις χώρες καταγωγής τους, με συνοπτικές διαδικασίες . Θα πρέπει άμεσα , την φύλαξη των συνόρων μας να αναλάβει ο Εθνικός μας Στρατός, όχι οι αστυφύλακες και συνοριοφύλακες του τλήμονος υπουργού Προστασίας (;) του (Έλληνος ;) Πολίτου ...

" Ο εθνικός Στρατός είναι η σπονδυλική στήλη του Κράτους " , είχεν αποφανθεί ο μέγας διεθνιστής Λένιν .

Γιά τον σκοπόν αυτόν θα απαιτηθεί η αύξηση του χρόνου θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά
3-4 μήνες και η επάνοδος της θητείας στο Πολεμικό μας Ναυτικό και στην Πολεμική μας Αεροπορία που επιπόλαιοι και ανεύθυνοι πολιτικοί κατήργησαν ! Θα πρέπει επίσης να παταχθεί αποφασιστικά το , ήδη καταστάν ενδημικό, φαινόμενον της αποφυγής της στράτευσης. Επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αναφέρουν ότι κατά την τριετία 2004-2007, το 67% των στρατευσίμων δεν προσήλθε να καταταγεί γιά να υπηρετήσει την Πατρίδα, προβάλλοντας λόγους υγείας, σπουδών,οικογενειακών προβλημάτων κ.ά., προσκομίζοντας ακόμη και πλαστά αποδεικτικά και πιστοποιητικά στοιχεία ! Ο αριθμός των απαλλαγέντων από την στράτευση γιά λόγους υγείας, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, ανήρχετο κατά το 2007 στους 82.000 άνδρες περίπου, σήμερον δε υπερβαίνει τους 100.000 !!

Πριν 2.400 χρόνια περίπου, ο Νικίας μετέπειθε τους Αθηναίους διακηρύττοντας :
" Άνδρες γαρ Πόλις , ου Τείχη ουδέ Νήες κεναί Ανδρών ".

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έχει όμως διαφορετική άποψη. Δεν πιστεύει ούτε στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία, ούτε στις υποθήκες του Θουκυδίδη, διότι ποτέ της δεν ασχολήθηκε να τις μελετήσει σοβαρά. Επείγεται λοιπόν εντός της προσεχούς διετίας 2011-2013 να μειώσει τον αριθμό των υπηρετούντων στον Στρατό Ξηράς , μονίμων και κληρωτών, κατά 17.000 άνδρες ! Το έτος 2015, ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς μόλις θα υπερβαίνει τους 70.000 άνδρες και θα αποτελεί σκιά του προ τριακονταετίας Στρατού Ξηράς των 220.000 ανδρών ! Η ουσιαστική σταδιακή κατάργηση του Εθνικού μας Στρατού και η υποκατάστασή του από ολιγομελή μισθοφορικό Στρατό, ενέχει , μεταξύ άλλων, και τους εξής μεγάλους κινδύνους , κύριε υπουργέ Εθνικής Αμύνης :

1. Απομακρύνει και αποξενώνει την Νεολαία μας από τις ευρύτερες μάζες του Ελληνικού Λαού και από την υπόθεση της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδος μας.
2. Στερεί από την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών ακόμη και την στοιχειώδη στρατιωτική εκπαίδευση στην χρήση των όπλων και στην λειτουργία και οργάνωση της Εθνικής μας Άμυνας, καθιστώντας αυτούς απολύτως άχρηστους γιά την αντιμετώπιση του κινδύνου.
3. Αχρηστεύει την δυνατότητα της γενικής επιστράτευσης όλων των Δυνάμεων του Έθνους, σε περίπτωση που αυτό δεχθεί στρατιωτική επίθεση ξένης εχθρικής προς ημάς χώρας, πολύ ισχυρότερης ή πολυπληθέστερης.
4. Μετατρέπει τον Έλληνα πολίτη σε άβουλο, άνευρο και άχρωμο πολιτικό υποκείμενο που δεν θα κατανοεί ούτε θα γνωρίζει το νόημα και την ανάγκη του όποιου Εθνικού Αγώνος, δεν θα ξέρει γιά ποιόν αγωνίζεται , γιατί καλείται να υποβληθεί σε θυσίες και γιά ποιά ιδανικά
καλείται να διακινδυνεύσει την ζωή του.

Η διαδιδόμενη ,από πολλά και ποικίλλα αγγλοσαξονικά κέντρα, αντίληψη ότι τάχα τα σημερινά οπλικά συστήματα είναι πολύ εξειδικευμένα , άρα απαιτούν μόνον εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό γιά την χρήση και την συντήρησή τους , είναι παραπλανητική . Κανένα προηγμένο αμυντικό σύστημα δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξουδετερώσει ή να αχρηστεύσει τις παραδοσιακές μορφές των ενόπλων δυνάμεων που όλοι γνωρίζουμε από την μελέτη της Ιστορίας μέχρι των ημερών μας. Η νεοταξική προσδοκία έχει σταθερό στόχο τον ηθικό και στρατιωτικό αφοπλισμό των εθνικών κρατών , γι αυτό μόνον Ένοπλες Δυνάμεις με παλλαϊκή σύνθεση, εθνικό χαρακτήρα και εμψυχωμένη , ηθικά και ιστορικά, ηγεσία μπορούν να διασφαλίσουν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδος μας και την ιστορική εθνική μας συνοχή.

Μιχάλης Σ. Βάρδας
π. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής,
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός,
Αθήνα.

5 σχόλια:

  1. Βravo, Mixali, poy vriskeis tetoia endiaferonta
    pragmata na grafeis. Einai mia mikri oasi ta
    keimena sou mesa stin geniki ftwxeia poy
    epikratei gyrw mas.

    Alexandros F.
    Komotini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ
    ΝΑΙΝΑΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ.
    Η ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ ΚΑΙΖΕΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟΤ ΚΕΝΝΤ ΚΕΙΝ
    GEBOT ( H ANAΓΚΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ !).
    ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ,
    ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Ι.ΠΑΥΛ. , ΞΑΝΘΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί Φίλοι,
    Σας ευχαριστώ που με διαβάζετε καθώς και γιά τα
    επαινετικά σας σχόλια.
    Από φίλο μου από τον Πειραιά, δέχθηκα τηλεφώνημα
    με το οποίο μου επισημαίνει ότι η ακριβής μετά
    φραση της λέξης Gebot είναι..επιταγή,εντολή.. και
    δεν είναι ..απαγόρευση.. , όπως εγώ την έχω
    μεταφράσει . Έχει δίκηο . Σε καθαρά μεταφραστικό
    επίπεδο , η σωστή μετάφραση είναι αυτή που μου
    υποδεικνύει . Προτίμησα την μικρή παρεκτροπή,
    γιά να τονίσω την αξία της μεγάλης αυτής φράσης!
    Διότι δεν αλλάζει το νόημα . Ο von Hollweg , αυτό
    ήθελε να τονίσει απευθυνόμενος προς την Γερμανική
    Εθνοσυνέλευση . Θα ήταν δύσκολο γιά τους Έλληνες
    που δεν γνωρίζουν την Γερμανική γλώσσα, να αντι
    ληφθούν όπως θα έπρεπε, την ακριβή απόδοση στα
    Ελληνικά ... Η Ανάγκη δεν γνωρίζει Εντολή !..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από που αντλήσατε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα
    αναφορά του γερμανού καγκελαρίου φον Χόλβεγκ;
    Σας παρακαλώ, ενημερώστε με μέσω της ιστοσελίδας
    σας ή τηλεφωνικά . Είμαι μέχρι και 28/2 στην
    Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ. Κώστας Χολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναφορά του καγκελλαρίου von Bethmann-Hollweg
    στην παραβίαση της ουδετερότητος του Βελγίου ,
    εμπεριέχεται στα επίσημα Πρακτικά της Γερμανικής
    Εθνοσυνέλευσης. Μπορείτε να τα αναζητήσετε σε
    ιστοσελίδες Γερμανικών πανεπιστημίων(Heidelberg,
    Goettingen) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή